Programma 2019 (tijden onder voorbehoud)

  • 12.45 uur: De Blaaskaken zorgen voor muzikaal vertier in haven De Kolk. Op verzoek van de Sint verkennen z’n 2 trouwe Hoofdpieten de sfeer in De Kolk. De Pieten weten het altijd voor elkaar te krijgen dat alle mensen, klein en groot, in de juiste stemming komen en dat álle keeltjes gesmeerd worden.

 

  • 13.00 uur: De Hoofdpieten gaan samen met Balletschool Enkhuizen een écht dansje instuderen voor Sinterklaas! Kom dus op tijd naar De Kolk en oefen mee met de dansers en de Pieten. Daarna zorgen het Sinterklaaskoor (Het Kerspelkoor & leerlingen uit groep 4 t/m 7) en muziekvereniging Crescendo samen voor een muzikaal feestelijk onthaal van de Sint.

 

  • 13.30 uur: Sinterklaas arriveert in De Kolk en wordt verwelkomt door burgemeester Ronald Wortelboer. Na een kort woordje van de burgemeester zullen we Sinterklaas verrassen met ons ingestudeerde dansje! Daarna zal Sinterklaas lopend van de haven naar zijn paard gaan. Tijdens deze wandeltocht (dit duurt ± 15-20 min.) kunnen de kinderen hem persoonlijk welkom heten. Daarna zal hij te paard aan de rondgang door het dorp deelnemen. Voor het publiek op de Broekerhavenweg zal er muzikaal vermaak zijn zodat het wachten op Sinterklaas nog gezelliger word.

 

 

  • 15.15 uur: De deuren van de Pietendisco gaan open! Kom en dans gezellig mee met de Pieten in onze eigen disco. 

 

  • 15.30 uur: De stoet komt aan bij ons eindpunt: café-restaurant De Halve Maan (hoek Hoofdstraat/Broekerhavenweg). De Pieten, de blaaskapellen en de DJ-Piet zullen daar uiteraard weer een straatfeest maken, wat we daarna binnen verder zullen voortzetten.
    Wil je nog op de foto met Sint en Piet of ze een hand geven? Op het plein van De Halve Maan is er nog een korte ‘Meet & Greet’ met Sinterklaas en alle Pieten.

 

  • 16.30 uur: Einde Pietendisco.