Intocht Bovenkarspel zet ‘Allergie Pieten’ in.

Een Sinterklaasintocht moet voor iedereen een feest zijn. Ook voor de kinderen die een gluten- of lactose-allergie hebben. Speciaal voor deze kinderen komen er dit jaar weer Allergie Pieten mee naar Bovenkarspel!

In Bovenkarspel wordt er al jaren gedacht om degene die geen strooigoed mogen hebben en brengt de Sint steevast appels en mandarijnen mee. Ook dit jaar worden er weer ’Allergie Pieten’ ingezet die kruidnootjes uitdelen die gluten- én lactosevrij zijn. De kruidnootjes zijn vooraf met zorg verpakt in kleine plastic zakjes zodat er geen kruisbesmetting met het reguliere strooigoed kan ontstaan.

De Allergie Pieten lopen mee in de stoet bij de bakfiets die versierd is met het donkergroene Allergie-logo, wat speciaal voor Intocht de Kolk is ontworpen. Heb je de Pieten tijdens de rondgang gemist? Na afloop van de intocht zijn de Allergie Pieten ook aanwezig op het plein bij Hotel-Restaurant De Halve Maan.

De organisatie wil de Pieten een handje helpen en heeft donkergroene Pietenmutsen gemaakt voor alle kleine ’Allergie Pietjes’. Zo zijn de kinderen die het reguliere strooigoed niet mogen hebben herkenbaar voor álle Pieten; zowel voor de Allergie Pieten als voor de Pieten met ander strooigoed. 

De ’Ik ben een Allergie Pietje’-mutsen kunnen gratis worden opgehaald bij het secretariaat, Hoofdstraat 186 in Bovenkarspel. Het secretariaat is open ma. t/m vr. van 08.30 tot 17.30 uur & za. 16 november van 08.30 tot 15.00 uur.


De Allergie Piet is een initiatief van St. Jongerenbeweging oud papier i.s.m. Sint Nicolaascomité De Kolk.


Kruidnootjes Glutenvrij/Lactosevrij
Voedingsinformatie: Voedingswaarde per 100gr: Energie: 1770 kJ / 423 kcal, Vetten: 16.7g, waarvan verzadigd: 8.3g, Koolhydraten: 65.3g, waarvan suikers: 26.1g, Vezels: 1.2g, Eiwitten: 1.2g, Zout: 0.44g

Ingrediënten: Maiszetmeel, Suiker, Plantaardige Olie (Palm, Raap, Kokos), Aardappelzetmeel, Teffmeel, Water, Speculaaskruiden, Scharrel ei, Glucosestroop, Invertsuikerstroop, Zout, Emulgator: E471, E322 (zonnebloem), Zuurteregelaar: E330, Betacaroteen, Aroma, Conserveermiddel: E202, Rijsmiddel: E450i, E500ii

Allergie informatie: Gemaakt in een bedrijf waar noten worden verwerkt.


Steunt u dit initiatief, dan kunt u ons letterlijk steunen met een Tikkie. Het bedrag mag u zelf bepalen, maar álle kleine beetjes helpen. Als voorbeeld; met € 1,00 kunnen wij één kind blij maken met een zakje Gluten- en Lactosevrije kruidnootjes.
Met uw steun kunnen wij dit initiatief blijven voortzetten en verbeteren.