Dit jaar zal Sinterklaas, na een kort welkom aan wal door burgemeester Wortelboer, zijn route vervolgen via de waterwegen van Bovenkarspel en Grootebroek. De vaarroute is uitgetekend op onderstaande kaart. Getoonde tijden zijn ter indicatie en onder voorbehoud; deze kunnen in werkelijkheid afwijken.

De route gaat op diverse plekken achter de huizen langs en zal niet overal zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. Uiteraard zal Sinterklaas niet stilletjes voorbij varen; onder muzikale begeleiding van o.a. de Blaaskaken zal zijn locatie hoorbaar moeten zijn.

Op de kaart staat aangeven waar u een goede plek kunt vinden om de stoet met schuiten en Sinterklaas voorbij te zien varen.

Afsluiting Florasingel

Om 13.00 uur zal de Florasingel, vanaf de Broekerhavenweg tot aan de rotonde, worden afgesloten voor verkeer. Bij de zijstraten staan verkeersregelaars om het verkeer om te leiden. Het gebied is alleen toegankelijk voor voetgangers. Toeschouwers kunnen op de Florasingel, op een veilige plek en met voldoende ruimte, het onthaal van Sinterklaas meemaken. Zodra Sinterklaas uit zicht is, wordt het publiek verzocht de Florasingel te verlaten via de diverse zijstraten. Via het spoortunneltje kunt u de vaarroute verder volgen.

Het terrein van de molen is niet toegankelijk voor publiek.