Ook dit jaar maakt Sint Nicolaas de oversteek van Spanje naar Bovenkarspel. Op zondag 17 november 2019 verwacht hij aan te komen in De Kolk. Het organiserend comité rekent op een grote opkomst van kinderen, ouders en andere belangstellenden.

Dankzij de hekken en toezicht van de reddingsbrigade kunnen de kleinste kinderen veilig vooraan staan en niets missen. Ook aan de overkant van het ronde haventje is alles goed te zien; deze kant is bereikbaar via het parkeerterrein van de ijsbaan (Nassaupark). Maar denkt u eraan; dit parkeerterrein zal niet gebruikt kunnen worden. Een goed alternatief is het ‘strandje van Van der Meulen’, dit wordt door middel van borden op de Provinciale weg aangegeven. Lopend via het tunneltje komt u dan bij de haven aan (looptijd: 5 minuten).

Programma (tijden onder voorbehoud)

  • 12.45 uur: De Blaaskaken zorgen voor vertier in haven De Kolk.
    Op verzoek van de Sint verkennen z’n 2 trouwe Hoofdpieten de sfeer in De Kolk. De Pieten weten het altijd voor elkaar te krijgen dat alle mensen, klein en groot, in de juiste stemming komen en dat álle keeltjes gesmeerd worden.
  • 13.00 uur: De Hoofdpieten gaan samen met Balletschool Enkhuizen een écht dansje instuderen voor Sinterklaas! Kom dus op tijd naar De Kolk en oefen mee met de dansers en de Pieten. Daarna zorgen het Sinterklaaskoor en muziekvereniging Crescendo samen voor een muzikaal feestelijk onthaal van de Sint.
  • 13.30 uur: Sinterklaas arriveert in De Kolk en wordt verwelkomt door burgemeester Ronald Wortelboer. Na een kort woordje van de burgemeester zullen we Sinterklaas verrassen met ons ingestudeerde dansje! Daarna zal Sinterklaas lopend van de haven naar zijn paard gaan. Tijdens deze wandeltocht (dit duurt ± 15-20 min.) kunnen de kinderen hem persoonlijk welkom heten. Daarna zal hij te paard aan de rondgang door het dorp deelnemen. Voor het publiek op de Broekerhavenweg zal er muzikaal vermaak zijn zodat het wachten op Sinterklaas nog gezelliger word.
  • 14.15 uur: Er vertrekt een lange bonte stoet met muziek, verenigingswagens, bijzondere voertuigen en heel veel (oldtimer) brandweerauto’s door het dorp. Bekijk hier de volledige route door Bovenkarspel. 
  • 15.30 uur: De stoet komt aan bij ons eindpunt: café-restaurant De Halve Maan (hoek Hoofdstraat/Broekerhavenweg). De Pieten, de blaaskapellen en de DJ-Piet zullen daar uiteraard weer een straatfeest maken, wat we daarna binnen verder zullen voortzetten.
    Wil je nog op de foto met Sint en Piet of ze een hand geven? Op het plein van De Halve Maan is er nog een korte ‘Meet & Greet’ met Sinterklaas en alle Pieten.

 

Pietendisco

Ook dit jaar hebben we weer een echte Pietendisco in de achterzaal van De Halve Maan. De disco is geschikt voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Omdat de Pieten met zoveel mogelijk kinderen willen kunnen dansen, mogen de ouders niet blijven in de Disco. Ouders zijn van harte welkom in het voorcafé. Er is achterin de zaal wel ruimte om af en toe in de zaal kijken naar je kind(eren). De Disco gaat rond 15.15 uur open en duurt tot 16.30 uur. Klik hier voor meer informatie over disco.

Uiteraard wordt er ook gedacht aan de kleinste kinderen en ouders; Sinterklaas blijft wat langer buiten bij De Halve Maan zodat de kinderen hem een handje kunnen geven of met hem en de Pieten op de foto kunnen.

 

De vlag uit!

Het is een goede traditie geworden de Sint een warm welkom te heten door in het dorp de vlag uit te steken, in het bijzonder langs de route. Sinds dit jaar hebben we zelfs onze eigen Sinterklaasvlag, te koop in onze Sint Shop.