Om als Piet bij onze organisatie aan de gang te mogen, gaat niet zomaar…. Hiervoor moet je eerst onze Pietenopleiding volgen, waarvoor wij enkele richtlijnen hebben opgesteld. Lees deze maar eens goed door.

  • Om deel te kunnen nemen als vrijwilliger bij onze intocht hanteren wij een min. leeftijd van 16 jaar. Dit in verband met onze verzekering.
  • Ben je 16 jaar of ouder, dan kan je je aanmelden voor onze Pietenopleiding. Je begint dan als vrijwilliger (niet als Piet!) bij onze intocht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een taak als beveiliger van een voertuig. Op deze manier krijg jij een goede indruk van onze organisatie en weten wij ‘wat voor vlees wij in de kuip hebben’.
  • Als je minimaal 2 jaar achtereen actief bent binnen onze organisatie, plaatsen wij je op onze reserve Pietenlijst. Zolang wij geen plek voor je hebben in de pietengroep, blijf je actief binnen onze organisatie. Stop je met je ‘opleiding’ dan halen we je ook van de reservelijst af.
  • Zodra we een plek voor jou beschikbaar hebben binnen onze Pietengroep, wordt je benaderd door iemand van de Pietencluster. Het kan enkele jaren duren voordat er een plek voor je beschikbaar is, afhankelijk welke plek er vrij komt. Wij kijken naar de samenstelling van de groep; valt er een grote volwassen man uit, dan zoeken wij hiervoor een vergelijkbaar persoon. Het kan dus voorkomen dat iemand die korter bij ons organisatie actief is, eerder dan jou mag invallen. Dit hangt helemaal af van postuur, geslacht en leeftijd.
  • De meesten starten in de Pietengroep als invaller. Dit houdt in dat het geen garantie is dat je volgend jaar weer benaderd wordt. Alle invallers worden automatisch ’teruggeplaatst’ op de reservelijst, tenzij anders medegedeeld aan jou.
  • Zijn er uitzonderingen mogelijk? Ja, maar dit bepaalt het bestuur. Hierover is ook geen discussie mogelijk.
  • Let op: toezeggingen die gedaan zijn door iemand van onze organisatie zijn geen garantie dat je ‘sneller’ binnen komt.

 

Interesse? Meld je dan gelijk aan als vrijwilliger voor de intocht van 2021.
Stuur een mailtje o.v.v. ‘Pietenopleiding’ met daarin je naam, adres, telefoonnummer(s) en geboortedatum. Dan nemen we automatisch contact met je op.