Ook dit jaar maakt Sint Nicolaas de oversteek van Spanje naar Bovenkarspel. Op zondag 13 november 2022 verwacht de Sint Bovenkarspel te bezoeken. Vanwege diverse organisatorische redenen verwelkomen we Sinterklaas en zijn Pieten, net als vorig jaar, bij molen De Ceres waarna er een rondgang zal plaatsvinden via de waterwegen van Bovenkarspel en Grootebroek. 

Om het publiek de kans te geven Sint en Piet daar te begroeten zal de Florasingel vanaf 12.45 uur worden afgesloten voor verkeer. Het gebied vanaf de Broekerhavenweg tot aan de wegversmalling bij het tunneltje is uitsluitend toegankelijk voor voetgangers (fietsers worden verzocht af te stappen). Bij de afsluitingen zullen verkeersregelaars het verkeer begeleiden.

Waar het vorig jaar niet mogelijk was om met de Pieten op de foto te gaan en mochten ze geen pepernoten uitdelen, is dat dit jaar wel mogelijk. Er zullen namelijk Pieten op de Florasingel aanwezig zijn. Zodra de stoet met schuiten vertrekt, zullen zij aan boord van hun schuit stappen en de rondgang, samen met alle andere Pieten en de Sint, via het water vervolgen.

Programma (tijden onder voorbehoud)

  • 13.00 uur: De Hoofdpieten verkennen de sfeer bij de molen. De Pieten weten het altijd voor elkaar te krijgen dat alle mensen, klein en groot, in de juiste stemming komen. Samen met muziekvereniging Crescendo wordt er gezorgd voor een muzikaal feestelijk onthaal van de Sint.
    Het publiek is van harte welkom op de Florasingel; hou zelf voldoende afstand vanaf de waterkant. Het terrein van de molen is niet toegankelijk voor toeschouwers.
  • 13.20 uur: Op de Florasingel arriveren de eerste Pieten.
  • 13.30 uur: Sinterklaas arriveert per schuit bij de molen en wordt verwelkomt door burgemeester Ronald Wortelboer. Na een kort woordje van de burgemeester zullen zij samen aan boord van de schuit stappen en aan de rondgang door het dorp deelnemen.
  • 13.45 uur: Er vertrekt een lange stoet met schuiten door de waterwegen van Bovenkarspel en Grootebroek. De aanwezige Pieten op de Florasingel stappen ook in hun schuit en zullen de rondgang per schuit vervolgen.
    Bekijk hier de vaarroute van dit jaar.
  • 16.00 uur: Eind rondgang

Met meer tijd en mankracht hoopt de organisatie vanaf 2023 weer de bekende en geliefde ‘grootse intochten’ te kunnen organiseren. Helaas bleek dat voor 2022 geen haalbare kaart.